info@nossekverheijden.nl                                  

Noord Brabantlaan 80   5652 LE Eindhoven      telefoon: 040-2571517      Heuvel 16   5502 AK Veldhoven                                            

Actueel Nieuws

29-08-2017

Stronghold en sinds kort ook Stronghold-plus  voor de kat

Al enige jaren gebruiken we naar volle tevredenheid Stronghold voor onze katten en honden in de praktijk. Het is werkzaam tegen Vlooien, wormen ( ook hartworm), met uitzondering van de lintworm, mijten en luizen, maar was helaas niet voldoende werkzaam tegen teken. Omdat er nagenoeg geen middel op de markt was tegen teken bij katten, is deze fabrikant nu met Stronghold-plus, speciaal voor katten op de markt gekomen. De stronghold-plus beschermt de katten dan ook extra tegen teken. Een doosje bevat drie pipetjes. Om de maand één pipetje tussen de schouderbladen, op de huid leegdrukken en uw kat is beschermd tegen alle meest voorkomende parasieten. 


26-08-2017

Simparica, het nieuwste middel tegen vlooien en teken bij honden.


Simparica is de nieuwste ontvlooiings en antitekentablet voor honden in ons assortiment. De tablet dient net zoals een pipet maandelijks (om de 5 weken) toegediend te worden. Het zijn smakelijke kauwtabletten en worden doorgaans zonder problemen ingenomen door uw hond. De eerste vlooien worden drie tot vier uur na toediening gedood. De eerste teken sterven acht uur na het geven de tablet. De kracht van Simparica zit hem dan ook in de snelheid waarbij vlooien en teken worden gedood. Hierdoor krijgen de vlooien niet de tijd om eieren te leggen. Het huis blijft op deze manier vrij van eieren, larven, poppen en volwassen vlooien. Ook de kans op overdacht van levensbedreigende tekenziekten (b.v. de ziekte van Lyme, Babesia, Mycoplasma, etc) wordt hierdoor zeer klein. Wanneer uw hond regelmatig zwemt of gewassen wordt, kunnen de meeste pipetten geen volledige bescherming garanderen en is het raadzaam om over te schakelen op een tablet. Behalve tegen vlooien en teken is deze tablet ook werkzaam tegen oormijt, schurftmijt en demodexmijt. Tot slot bewijzen meerdere studies dat Simparica een zeer veilig middel is. Het kan probleemloos gebruikt worden in combinatie met ontworming, ontstekingsremmers, antibiotica en vele andere soorten medicatie. Simparica is verkrijgbaar is doosjes van 3 tabletten en voor verschillende gewichten. 

 

Goedkoper Titeren

19-08-2017

Per maand leggen wij 1 of 2 dagen vast waarop u tegen gereduceerd tarief uw hond kunt laten titeren.

Aankomende maand zijn deze dagen vastgesteld op maandag 14 en dinsdag 15 augustus en maandag 28 en dinsdag 29 augustus. ( Deze maand 2x omdat we vakantie hebben gehad).

Dit kan gereduceerd tarief kan, omdat het onderzoek per hond normaal gesproken erg tijdrovend is. In verhouding kost het minder tijd wanneer wij het onderzoek voor meerdere honden tegelijk kunnen uitvoeren en daardoor dus voordeliger.

Onder het kopje Vaccineren - VacciCheck vindt u meer informatie over het titeren.

Voor het maken van een afspraak of info over de hoogte van de korting, kunt u  telefonisch contact met ons opnemen.

 24-05-2016

Wij feliciteren onze stagiaire Isabelle Noronha. 

Zij is vandaag geslaagd als paraveterinair. Super knap.

Vanaf vandaag hebben wij dus nog een volwaardig paraveterinair in dienst.

30-01-2016

Vanaf begin december 2015 zijn vanuit diverse delen van het land meldingen binnengekomen over acute sterfte onder konijnen. Uit onderzoek bleek het in de meeste gevallen te gaan om een uitbraak van VHD, veroorzaakt door het RHD virus en wel een nieuwe variant het RHD2 virus.

Virus

VHD is een ziekte die wordt veroorzaakt door een virus: het RHD-virus. Dit virus, dat zeer besmettelijk is, verspreidt zich door direct contact tussen konijnen en ook indirect via urine, uitwerpselen, water, voedsel, kleding, handen en hokken. Stekende insecten kunnen ook een rol spelen in de verspreiding. Het virus kan tot ernstige ziekte en sterfte leiden bij konijnen (zie symptomen), maar is niet gevaarlijk voor mensen of andere gezelschapsdieren zoals honden, katten, cavia’s en andere knaagdieren.

Van het RHD-virus zijn nu dus twee varianten bekend: het RHD1- en het RHD2-virus.

Symptomen

Een konijn dat geïnfecteerd is met de klassieke variant van het virus zal veelal binnen 24-48 uur sterven. Bij RHD2 bedraagt deze termijn gemiddeld 3-5 dagen. In beide gevallen zien we soms (acute) benauwdheid, koorts, bloedingen en zenuwverschijnselen vlak voordat het konijn overlijdt. Daarnaast kan bij RHD2 een meer chronisch ziektebeeld gezien worden waarbij het konijn gedurende langere periode algemeen ziek kan zijn.  Vaak is er echter niets te zien aan konijnen met deze ziekte totdat ze acuut ziek worden en vrijwel meteen daarna sterven.

Aantallen en verspreiding binnen Nederland


Op basis van de huidige gegevens met betrekking tot bevestigde gevallen lijkt het RHD2-virus zich geografisch over het hele land te hebben verspreid, waarbij sterfte als gevolg van deze virusvariant in ieder geval bevestigd is onder tamme én wilde konijnen uit de volgende provincies: Gelderland, Groningen, Utrecht en Zuid-Holland. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat het virus oprukt naar de provincies Overijssel en Limburg .

Behandeling en vaccinatie

Er is op dit moment geen behandeling voorhanden voor konijnen die ziek zijn als gevolg van een infectie met het RHD-virus. Om te voorkomen dat een konijn ziek wordt van een besmetting met het RHD-virus, wordt geadviseerd om jaarlijks te vaccineren met een vaccin als bijvoorbeeld het Nobivac® Myxo-RHD-vaccin. Dit vaccin geeft een goede bescherming tegen myxomatose en de klassieke variant van het RHD-virus (RHD1). Het biedt echter géén bescherming tegen RHD2. In Nederland was tot voor kort nog geen vaccin tegen RHD2 beschikbaar. Momenteel gelukkig wel. Het is een vaccin wat nu nog na 3 weken herhaald dient te worden. Verwacht wordt dat er ca. april ( is al enkele malen uitgesteld ) een nieuw vaccin beschikbaar komt voor de RHD2- variant, dat eenmalig, dus zonder herhaling na 3 weken gegeven kan worden.

Wij adviseren uw konijn nu te laten vaccineren tegen RHD2. Momenteel moet deze enting dan na 3 weken herhaald worden. U kunt hiervoor een afspraak maken. Ter bescherming van uw konijn en de konijnen die op de praktijk moeten zijn, vragen wij u met uw konijn in een kooitje naar de praktijk te komen en in de auto te laten staan. De dierenarts komt dan met handschoenen aan naar uw auto. Uw konijntje zal dan in de auto ingeënt worden.

Vaccinatie tegen myxomatose en RHD1 blijft nodig

De nieuwe vaccins beschermen in de meeste gevallen alleen tegen het RHD2-virus. Om te beschermen tegen myxomatose en het RHD1-virus dienen konijnen daarom ook de reguliere inenting te ontvangen. Mocht uw konijn ook deze inenting nodig hebben, overleg dan met uw dierenarts welk schema het beste aangehouden kan worden om beide vaccinaties te geven.

Verspreiding beperken

Hoewel het vaccin dat bescherming biedt tegen RHD2 inmiddels beschikbaar is, blijft het belangrijk om maatregelen te nemen om besmetting en verspreiding van de ziekte zoveel mogelijk te voorkomen.

Advies

De faculteit Diergeneeskunde adviseert de volgende maatregelen om verspreiding te beperken:

 • Ruimtes waar mogelijke besmette konijnen zijn geweest dienen grondig gereinigd te worden met water en zeep en daarna gedesinfecteerd te worden. ( te koop bij dierenspeciaalzaken en agrarische winkels
 • Voer geen (vers) gras of groente van buiten (moestuin) aan uw konijn. Kijk ook uit met het voeren van hooi of kuilvoer waarvan u vermoedt dat wilde konijnen er bij kunnen zijn gekomen.
 • Voorkom direct contact van uw konijn met konijnen uit het wild. Als er wilde konijnen in de buurt van uw huis voorkomen kunt u overwegen om uw konijn (tijdelijk) binnen te huisvesten. Neem ook geen zieke konijnen uit het wild mee naar huis.
 • Goede (hand)hygiëne is belangrijk om verspreiding van het virus te beperken; was uw handen extra goed met water en zeep vóór en na het voeren en verzorgen van uw konijn.
 • Pas op met besmette konijnenveldjes (besmet met urine van wilde konijnen). Via uw schoeisel kan het virus verspreid worden. Houdt u uw konijnen binnen? Wissel van schoeisel bij het naar binnen gaan. Houdt u uw konijnen buiten, bijvoorbeeld in een ren in de tuin? Dan kunt u daar het beste andere schoenen dragen dan dat u op straat draagt. Laat uw konijnen in ieder geval niet in contact komen met schoeisel waarmee u over mogelijk besmet terrein heeft gelopen.
 • Aangezien stekende insecten ook een rol kunnen spelen in de verspreiding, kan een goede insectenbestrijding ook bijdragen aan vermindering van het risico.
 • Treft u dode wilde konijnen aan? Meldt deze dan bij het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) via hun website.
 • Speciaal voor konijnenopvangadressen, kinderboerderijen etc.: het is aan te raden het ‘verkeer’ van konijnen te minimaliseren, tenzij er een goede quarantainevoorziening aanwezig is. Ieder nieuw konijn kan immers een risico inhouden.


Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, belt u gerust naar de praktijk. Daar zullen wij u verder helpen met uw vragen.

Via onze website brengen wij u op de hoogte wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

 

02-07-2015

Honden kunnen de warmte alleen kwijt dmv hijgen en zweten tussen de voetkussentjes. Daardoor is kans op oververhitting bij honden aanwezig bij deze temperaturen. Wij hebben daarom nu Ice Bandana's voor de hond in ons assortiment.  Het werkt heel eenvoudig. Wanneer u de band in het water legt, wordt het speciaal ontwikkelde Hydroproduct wat in de band zit, geactiveerd tot een actief verkoelende gel. Deze verkoelende Hydro gel absorbeert de lichaamswarmte van uw hond en stoot deze af door verdamping. Zo is directe en continue verkoeling mogelijk. De banden worden als soort sjaaltje om de nek van uw hond gehangen. Ze zijn er in 3 verschillende maten.
Wanneer u er een wilt aanschaffen, kunt u het beste even de nek-omvang van uw hond opmeten.

 

Vaccin tegen de ziekte van Lyme:

17-06-2015 

Er is een vaccin voor uw hond op de markt tegen de ziekte van Lyme. De vaccinatie mag gegeven worden vanaf een leeftijd van 12 weken. Na 3 weken moet deze vaccinatie herhaald worden. Daarna wordt er jaarlijks gevaccineerd vóór het tekenseizoen, dat wil zeggen in februari/maart.

Lyme-borreliose (LB) is de meest voorkomende ziekte overgedragen door de teek in Europa. Bij mensen worden er jaarlijks 65.000 gevallen van LB geconstateerd. Dit is slechts het aantal gerapporteerde gevallen. Het daadwerkelijke aantal zal beduidend hoger liggen. In sommige landen in Europa ligt het zelfs boven de 100 gevallen per 100.000 inwoners. Over het aantal besmettingen onder de honden is minder bekend. Het percentage besmettingen onder de honden wordt geschat op 2 % tot meer dan 70 %. Ongeveer 5% van de geïnfecteerde honden vertoont klinische symptomen.

Door veranderde klimaatomstandigheden worden teken- overgedragen infecties een steeds groter probleem, ook voor honden. Merial introduceert met merilym 3 een nieuwe methode om honden te beschermen tegen de ziekte van Lyme.

Onder het knopje teken, vindt u meer informatie over de ziekte van Lyme.Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor deze inenting, kunt u contact opnemen met onze praktijk.Attentie hondenbezitters:

07-05-2015

Wij willen graag een redelijk nieuw, perfect werkend vlooien- en tekenbestrijdingsmiddel voor honden onder jullie aandacht brengen; Bravecto

Het is een kauwtablet dat 1x in de 3 maanden gegeven dient te worden. Het doodt onmiddellijk elke vlo en teek. Omdat het in tabletvorm toegediend wordt, blijft de werking hetzelfde na het zwemmen van uw hond.
Wat verder een groot voordeel is: de cyclus van de vlo wordt onderbroken, waardoor uw hond veel sneller van de vlooienbesmetting af is. 
Bravecto kan gegeven worden aan drachtige en lacterende honden. Verder aan pups vanaf 8 weken en zwaarder dan 2 kg. Ook geschikt voor honden met het MDR1-gen deficiëntie (bepaalde collie-achtigen). Verder is er geen geen interactie met andere geneesmiddelen (NSAID's, corticosteroïden, schildklier- en niermedicatie)


Pas op voor de Berenklauw

07-05-2015

Wees alert op berenklauwen bij het uitlaten van je hond, dat kan veel problemen voorkomen. Het aantal berenklauwen neemt de laatste jaren in Nederland snel toe.
De berenklauw komt van nature in Nederland voor, namelijk de gewone berenklauw (Heracleum sphondylium). Maar sinds enige tijd is er uit het buitenland een tweede soort komen overwaaien: de reuzenberenklauw (Heracleum mategazzianum), die wel 2-4 meter hoog kan worden. Deze laatste verspreidt zich snel over ons land en is overal te vinden in bermen, braakliggende terreinen en
verwaarloosde tuinen. Beide soorten hebben giftig sap.

Het sap van de berenklauw bevat een stof (furocoumarine) die de huidcellen, die er mee in aanraking zijn gekomen ( meestal de neus door snuffelen ), gevoelig maakt voor zonlicht en andere UV-straling. De huidcellen sterven daardoor af, en dat veroorzaakt een ontstekingsreactie.

Er ontstaan rode vlekken, bulten, blaren en eventueel wonden.
Meestal is er geen jeuk.

Bij een berenklauw-ontsteking kun je het beste de huid zo goed mogelijk verzorgen met bv. een brandwondenzalf, en pijnstillers geven.( raadpleeg uw dierenarts voor medicatie en verzorgende middelen ).Wanneer uw hond gesnuffeld heeft aan een berenklauw, maar nog geen verschijnselen, dan kunt u hem het beste goed wassen met een hondenshampoo en een paar dagen zoveel mogelijk zonlicht vermijden.

05-4-2015

Vernieuwd vaccin tegen Leptospirose (Ziekte van Weil)

Sinds enige tijd is er een vaccinatie op de markt die uw hond tegen vier verschillende stammen van leptospirose ( Ziekte van Weil ) beschermt.
Voorheen beschermde de vaccinatie tegen twee stammen. De Lepto-vaccinatie wordt gegeven bij pups van ca. 9 weken, 12 weken en daarna komt deze terug in de jaarlijkse enting.
Leptospirose is een geografisch sterk verspreide ziekte die vele diersoorten kan besmetten, zelfs mensen. De ziekte geldt op dit moment als de meest verbreide zoönotische infectie ter wereld. Leptospirose is een ernstige aandoening, ook voor mensen.

De overdracht van leptospirose verloopt als volgt:
Via de urine scheiden geïnfecteerde honden leptospiren uit en besmetten daarmee de leefomgeving. Met name uitlaatplaatsen, grasvelden en stilstaand (zwem)water zijn beruchte besmettingshaarden.

Daarnaast spelen kleine knaagdieren, zoals muizen en ratten, een rol bij de verdere verspreiding en instandhouding  van leptospiren in het milieu.

De directe overdracht vindt plaats wanneer een dier in contact komt met besmette urine.

indirecte overdracht vindt plaats door contact met besmet water of voedsel, besmette grond of voorwerpen. In gunstige omstandigheden blijven de leptospiren vaak maandenlang in leven.  

DUS NIET ALLEEN IN WATER LOPEN HONDEN GEVAAR OP BESMETTING, OOK  OP UITLAATTERREINTJES!

Pups die hun eerste vaccinatiereeks krijgen, krijgen automatisch bescherming tegen alle vier de varianten, de eerste vaccinatie rond de 9 weken bevat de nieuwe L4 variant, deze wordt met 12 weken herhaald.

Voor oudere honden raden wij aan ook tegen alle 4 de varianten te vaccineren. Uw hond loopt hierdoor aanmerkelijk minder kans op besmet te raken met Leptospirose. Hiervoor is het wel nodig de vaccinatie, net als bij een pup, ook alleen het eerste jaar te herhalen na ca. 3 weken.
Wanneer deze herhaling niet plaatsvindt, is uw hond alleen beschermd tegen de twee al bestaande varianten.
De herhalingsvaccinatie wordt gegeven tegen een aanzienlijk gereduceerd tarief. Voor informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 Gevaar van kantel/kiepramen voor poezen!

 

13-03-2015

Nu de temperatuur weer stijgt buiten, willen wij graag kattenbezitters waarschuwen voor het volgende.
Gisteren hadden wij de een zwaar gewonde kat in de opname, die vermoedelijk vastgezeten heeft in een kantelraam. Elk jaar overlijden er tientallen katten doordat zij klem zijn komen te zitten tussen een kantelraam.
Nieuwsgierige huiskatten proberen naar buiten te springen door een open tuimelraam, maar raken soms klem tussen het schuin staande raam en het kozijn. Doordat ze zich niet kunnen afzetten, kunnen ze geen kant op. Vaak vechten ze zich letterlijk dood om los te komen.
Adviezen: laat geen kantelraam openstaan wanneer u weg gaat in de ruimtes waar de kat zich bevindt, sommige dierenwinkels verkopen een soort vliegenhorren om de poezen tegen te houden. Wat ook kan: een kussen of een sok gevuld met zand bevestigen aan het raam. De kat kan daar zijn nagels in slaan om zich te bevrijden.
Wij wensen alle poezen en hun baasjes een zorgeloze zomer!

Carla, Milan, Anita, Maurice en José

De maanden van de chocolade breken weer aan. In chocolade zitten stoffen die giftig zijn voor hond en kat.
Katten zullen zich niet zo snel vergrijpen aan chocolade dan honden, maar ook voor hen is het erg schadelijk.

Hieronder kunt u lezen waarom chocolade gevaarlijk is en wat de gevolgen kunnen zijn:
Het gevaar voor uw hond hangt af van het soort chocolade, de grootte van de hond en de opgegeten hoeveelheid.

Het bestanddeel van chocolade dat giftig is voor honden wordt theobromine genoemd. Mensen kunnen theobromine gemakkelijk opnemen in hun stofwisseling. Bij honden en katten gaat dit veel langzamer. Hierdoor kan theobromine giftige waarden aannemen in het lichaam van uw huisdier.

Een grote hond kan, voordat hij ziek wordt, veel meer chocolade consumeren dan een kleine hond. Verder is het goed om te weten dat de verschillende soorten chocolade ook verschillende hoeveelheden theobromine bevatten. Cacao, extra pure en pure chocolade bevatten de grootste hoeveelheid theobromine, terwijl melkchocolade en witte chocolade het minste bevatten.

Een kleine hoeveelheid chocolade zal uw hond waarschijnlijk alleen maagklachten opleveren. Hij kan overgeven of diarree krijgen. Grote hoeveelheden hebben echter ernstigere gevolgen. Een grotere hoeveelheid theobromine kan spiertrillingen, aanvallen, een onregelmatige hartslag, interne bloedingen of een hartaanval veroorzaken. Eerste kenmerken zijn meestal een ernstige hyperactiviteit.

Maakt u zich geen zorgen als uw hond alleen een klein stukje chocolade of het laatste stuk van een reep heeft gegeten, aangezien dit niet genoeg theobromine bevat om hem ziek te maken. Als u echter een kleine hond heeft die een doos pralines heeft gegeten, dan moet u hem onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Wees ook voorzichtig met kleine hoeveelheden pure of bittere chocolade. Pure chocolade bevat een grote hoeveelheid theobromine, dus een kleine hoeveelheid kan een hond al vergiftigen.
Een voorbeeld: slechts 25 gram pure chocolade is al genoeg om een hond van 20 kilogram te vergiftigen.

Een theobrominevergiftiging kan doorgaans worden verholpen door de hond binnen twee uur na de inname te laten overgeven. Als u bang bent dat uw hond een grote hoeveelheid chocolade heeft gegeten, aarzel dan niet om uw dierenarts te bellen. Hoe eerder u belt, des te beter het is.
Als huismiddeltje werd vaak geadviseerd om zout op de achterkant van de tong van uw huisdier te leggen. Ook hier schuilen gevaren is, teveel zout is ook gevaarlijk. Wanneer u dit doet, mag het maar een zeer kleine hoeveelheid zout zijn ( afhankelijk van het gewicht van uw huisdier ). Beter is een injectie braak-opwekkend middel via uw dierenarts te halen.

Natuurlijk geldt hier: voorkomen is beter dan genezen! Maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje.

Wij wensen iedereen een gezellig sinterklaastijd!!

 

10-09-2014

Maurice Theunisz, langdurige stagiair in onze praktijk, is vandaag geslaagd voor zijn opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent!!

Maurice van harte gefeliciteerd namens Carla, Milan, Anita en José !!

 

20-08-2014

Vanaf vandaag zijn wij gestart met een eigen webshop, genaamd:   

                                   VETPET-SHOP                                                  

De webshop is te bereiken via deze vetpet-shop button die u op verschillende plaatsen op onze website aan zult treffen. Door op deze button te klikken, wordt u direct naar onze webshop gebracht.

U kunt in onze webshop op uw gemak thuis uw bestelling doen en direct veilig digitaal betalen. Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen te vinden.  

Het bestellen via de webshop levert u altijd korting op. Kiest u ervoor uw bestelling op de praktijk ( in Eindhoven ) te laten bezorgen, dan komen er geen verzendkosten bij en heeft u de maximale korting. U kunt uw bestelling dan op de praktijk in Eindhoven ophalen, in overleg kan dit ook in Veldhoven. Een bijkomend voordeel is dat u dan persoonlijk contact heeft en dus de mogelijkheid om uw eventuele vragen te stellen. Ook kunt u ervoor kiezen uw bestelling bij u thuis te laten bezorgen, dan komt er wel een klein bedrag aan verzendkosten bij.

Het assortiment aan dierenproducten, voeders e.d. is de laatste jaren zo uitgebreid geworden dat het ondoenlijk is alles van alle merken op voorraad te hebben. Via de webshop heeft u een keuze uit een zeer groot assortiment aan soorten en merken.  

Nog niet alles is verkrijgbaar, maar er wordt voortdurend hard gewerkt aan een uitbreiding van het assortiment. Mocht u bepaalde artikelen ( nog ) niet kunnen vinden, schroomt u niet en neem contact op met onze praktijk. Ook voor vragen kunt u ons altijd bellen en helpen wij u graag verder. 

Wij hopen dat onze webshop een welkome aanvulling is voor veel van onze klanten en ander geïnteresseerden.

Met vriendelijke groet,

Team Dierenkliniek Nossek en Verheijden.

20-06-2014

NoMyiasis Spray


Wanneer het warmer en vochtiger weer wordt, komt het regelmatig voor dat knaagdieren een made-infectie oplopen ( Myiasis ). Een made-infectie wordt veroorzaakt door de groene vleesvlieg.   

Deze komt af op de urine- of ontlastingsgeur van uw knaagdier. De vlieg legt dan de eitjes in de vacht van uw dier. Uit de eitjes kruipen maden. Deze maden voeden zich met vlees. Ze graven zich direct in de huid en spieren van het konijn. Dit veroorzaakt in korte tijd ontstekingen. Het konijn kan in shock raken en overlijden. Oude, dikkere en zieke knaagdieren lopen een hoger risico omdat zij hun vacht minder goed schoon kunnen houden.

Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen waarmee u de kans op besmetting voorkomt zoals:

 • Controleer de vacht dagelijks, natte plekken in de vacht zijn vaak een voorbode
 • Plaats een hor rondom het hok
 • Zorg voor droge bodembedekker en verwijder urine en ontlasting dagelijks
 • Verwijder klitten en houdt de vacht schoon.
 • Een zeer goed preventiemiddel is de NoMyiasis Spray. Deze spray zorgt ervoor dat de vliegen worden geweerd,  tevens doodt deze spray de larven die uit de eitjes komen die eventueel toch in de vacht zitten.

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer uw knaagdier toch maden heeft, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, of met de dienstdoende dierenarts. Het is zeer pijnlijk voor uw diertje en wanneer er niet heel snel ingegrepen wordt, vaak dodelijk.

ExternalVideoWidget

15-05-2014 

Sinds kort een nieuw middel tegen vlooien en teken voor honden op de markt. Bravecto, het wordt toegediend in tabletvorm en is 3 maanden werkzaam. Ideaal  voor honden die een gevoelige huid hebben.

 

03-05-2014 

Nu al, en het is pas maand mei, een record aantal honden in dierenopvangcentrum de Doornakkers. Wij willen een steentje bijdragen door extra aandacht voor deze honden te vragen in de hoop dat zij snel een nieuw liefdevol thuis vinden. Mocht u overwegen een hond aan te schaffen, wilt u dan ook overwegen eerst hier eens een kijkje te nemen. Wie weet ontmoet u daar een maatje voor het leven.

Hier kunt u alvast een kijkje nemen, welke honden er momenteel wachten op een nieuw baasje.  

Nieuw vaccin tegen de ziekte van Lyme:   

Er is een nieuw vaccin voor uw hond op de markt tegen de ziekte van Lyme. De vaccinatie mag gegeven worden vanaf een leeftijd van 12 weken. Na 3 weken moet deze vaccinatie herhaald worden. Daarna wordt er jaarlijks gevaccineerd vóór het tekenseizoen, dat wil zeggen in februari/maart.

Lyme-borreliose (LB) is de meest voorkomende ziekte overgedragen door de teek in Europa. Bij mensen worden er jaarlijks 65.000 gevallen van LB geconstateerd. Dit is slechts het aantal gerapporteerde gevallen. Het daadwerkelijke aantal zal beduidend hoger liggen. In sommige landen in Europa ligt het zelfs boven de 100 gevallen per 100.000 inwoners. Over het aantal besmettingen onder de honden is minder bekend. Het percentage besmettingen onder de honden wordt geschat op 2 % tot meer dan 70 %. Ongeveer 5% van de geïnfecteerde honden vertoont klinische symptomen.

Door veranderde klimaatomstandigheden worden teken- overgedragen infecties een steeds groter probleem, ook voor honden. Merial introduceert met merilym 3 een nieuwe methode om honden te beschermen tegen de ziekte van Lyme.

 
Onder het knopje teken, vindt u meer informatie over de ziekte van Lyme. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor deze inenting, kunt u contact opnemen met onze praktijk.