info@nossekverheijden.nl                                  

Noord Brabantlaan 80   5652 LE Eindhoven      telefoon: 040-2571517      Heuvel 16   5502 AK Veldhoven                                            

Actueel Nieuws01-11-2020


Titer- rapidtest, vaccineren op maat


Omdat wij gebruik zijn gaan maken van de titer-rapidtest, kunt u vanaf heden, ten alle tijden een afspraak laten maken om te titeren. Verder verandert er voor u niks bij deze nieuwste vorm van titeren.

Voor meer informatie of behoefte aan uitleg, kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.


Goedkoper Titeren

25-01-2020


Vaccineren op maat!! ( titeren is ook opgenomen in ons zorgplan )

Per maand leggen wij 1 of 2 dagen vast waarop u tegen gereduceerd tarief uw hond kunt laten titeren.

De eerstvolgende titerdagen, tegen gereduceerd tarief, zullen op maandag 27 en dinsdag  28 januari zijn.
Buiten deze dagen kunt u uw hond of kat ook laten titeren, maar dan is het tegen normaal tarief.

Het verhaal achter het gereduceerd tarief; het onderzoek, na het bloedprikken,  is erg tijdrovend. In verhouding kost het minder tijd wanneer wij het onderzoek voor meerdere honden of katten tegelijk kunnen uitvoeren en daardoor is dit dus voordeliger.

U kunt onder het kopje Vaccineren - VacciCheck meer informatie over het titeren. Heeft u nog vragen, bel gerust!

Site met uitgebreidere uitleg:
https://www.nmlhealth.com/vaccicheck

Er is ook een facebook-pagina waar u ervaringen uit kunt wisselen met andere huisdiereigenaren, maar ook extra uitleg vindt van dierenartsen. :
https://www.facebook.com/groups/1170151009673305/

Voor vragen omtrent afspraken en prijzen verzoeken wij u vriendelijk telefonisch of per e-mail contact op te nemen met de praktijk.

Tel: 040-2571517


Sinds kort kunnen wij u ons ZorgPlan aanbieden. Voor uitgebreide informatie kunt u bij onze assistentes terecht. Bel gerust of loop even binnen. 

Uitbreiding van ons team

07-2018

 

Wij zijn blij mede te kunnen delen dat wij twee hele fijne en kundige mensen aan ons team hebben kunnen toevoegen.

Allereerst ziet u links op de foto dierenarts: Ilse Brakel. Vanaf vrijdag 6 juli zal zij met haar werkzaamheden in onze praktijk beginnen. Ilse heeft in verschillende praktijken, ruime ervaring opgedaan en is zeer vriendelijk. Wij denken dan ook dat zij perfect binnen onze praktijk past.

Rechts van haar zit Femke Rijkers, paraveterinair assistente.  Ook Femke beschikt over een ruime ervaring. Zij begint officieel na haar vakantie. Ook zij is een hele fijne aanvulling binnen ons team, kundig en heel vriendelijk naar mens en dier.

Wij heten beiden dan ook hartelijk welkom en verheugen ons op een lange, fijne samenwerking.11-04-2018

Mededeling:

Vanwege een té geringe belangstelling, hebben wij besloten te stoppen met onze VetPetShop.

Tot en met 31 juli 2018 kunt u nog bestellen via de webshop, daarna is dit niet meer mogelijk. Heeft u nog vragen, belt u gerust. Vaak zijn er binnen de praktijk andere oplossingen om ook kortingen te verkrijgen. Tevens kunnen wij u dan goed informeren over nieuwe ontwikkelingen.

05-10-2017

Ongeveer anderhalf jaar geleden, hebben wij Virbac voeding in ons assortiment opgenomen. Op vele vlakken raakten wij erg enthousiast over deze voeding en dat zijn we na anderhalf jaar ervaringen van onze klanten, nog steeds.

Onder het kopje Virbac, links in de balk, kunt u uitgebreide informatie vinden over deze voeding. Wij helpen u ook graag bij uw keuze.

Andere merken voeders blijven op bestelling leverbaar.

 • Social Media Afbeelding 2 - Kat - Meer dan alleen kattenvoeding
  Social Media Afbeelding 2 - Kat - Meer dan alleen kattenvoeding
 • Veterinary HPM-logo grijs
  Veterinary HPM-logo grijs
 • Social Media Afbeelding 1 - Hond - Meer dan alleen hondenvoeding_1
  Social Media Afbeelding 1 - Hond - Meer dan alleen hondenvoeding_1


26-09-2017

Per maand leggen wij 1 of 2 dagen vast waarop u tegen gereduceerd tarief uw hond kunt laten titeren.

Voor de maand november zijn deze dagen vastgesteld op maandag 27 en dinsdag 28 november.

Dit kan gereduceerd tarief kan, omdat het onderzoek per hond normaal gesproken erg tijdrovend is. In verhouding kost het minder tijd wanneer wij het onderzoek voor meerdere honden tegelijk kunnen uitvoeren en daardoor dus voordeliger.

Onder het kopje Vaccineren - VacciCheck vindt u meer informatie over het titeren.

Voor het maken van een afspraak of info over de hoogte van de korting, kunt u  telefonisch contact met ons opnemen.

 


29-08-2017

Stronghold en sinds kort ook Stronghold-plus  voor de kat

Al enige jaren gebruiken we naar volle tevredenheid Stronghold voor onze katten en honden in de praktijk. Het is werkzaam tegen Vlooien, wormen ( ook hartworm), met uitzondering van de lintworm, mijten en luizen, maar was helaas niet voldoende werkzaam tegen teken. Omdat er nagenoeg geen middel op de markt was tegen teken bij katten, is deze fabrikant nu met Stronghold-plus, speciaal voor katten op de markt gekomen. De stronghold-plus beschermt de katten dan ook extra tegen teken. Een doosje bevat drie pipetjes. Om de maand één pipetje tussen de schouderbladen, op de huid leegdrukken en uw kat is beschermd tegen alle meest voorkomende parasieten. 


26-08-2017

Simparica, het nieuwste middel tegen vlooien en teken bij honden.


Simparica is de nieuwste ontvlooiings en antitekentablet voor honden in ons assortiment. De tablet dient net zoals een pipet maandelijks (om de 5 weken) toegediend te worden. Het zijn smakelijke kauwtabletten en worden doorgaans zonder problemen ingenomen door uw hond. De eerste vlooien worden drie tot vier uur na toediening gedood. De eerste teken sterven acht uur na het geven de tablet. De kracht van Simparica zit hem dan ook in de snelheid waarbij vlooien en teken worden gedood. Hierdoor krijgen de vlooien niet de tijd om eieren te leggen. Het huis blijft op deze manier vrij van eieren, larven, poppen en volwassen vlooien. Ook de kans op overdacht van levensbedreigende tekenziekten (b.v. de ziekte van Lyme, Babesia, Mycoplasma, etc) wordt hierdoor zeer klein. Wanneer uw hond regelmatig zwemt of gewassen wordt, kunnen de meeste pipetten geen volledige bescherming garanderen en is het raadzaam om over te schakelen op een tablet. Behalve tegen vlooien en teken is deze tablet ook werkzaam tegen oormijt, schurftmijt en demodexmijt. Tot slot bewijzen meerdere studies dat Simparica een zeer veilig middel is. Het kan probleemloos gebruikt worden in combinatie met ontworming, ontstekingsremmers, antibiotica en vele andere soorten medicatie. Simparica is verkrijgbaar is doosjes van 3 tabletten en voor verschillende gewichten. 

 

Vaccin tegen de ziekte van Lyme:

17-06-2015 

Er is een vaccin voor uw hond op de markt tegen de ziekte van Lyme. De vaccinatie mag gegeven worden vanaf een leeftijd van 12 weken. Na 3 weken moet deze vaccinatie herhaald worden. Daarna wordt er jaarlijks gevaccineerd vóór het tekenseizoen, dat wil zeggen in februari/maart.

Lyme-borreliose (LB) is de meest voorkomende ziekte overgedragen door de teek in Europa. Bij mensen worden er jaarlijks 65.000 gevallen van LB geconstateerd. Dit is slechts het aantal gerapporteerde gevallen. Het daadwerkelijke aantal zal beduidend hoger liggen. In sommige landen in Europa ligt het zelfs boven de 100 gevallen per 100.000 inwoners. Over het aantal besmettingen onder de honden is minder bekend. Het percentage besmettingen onder de honden wordt geschat op 2 % tot meer dan 70 %. Ongeveer 5% van de geïnfecteerde honden vertoont klinische symptomen.

Door veranderde klimaatomstandigheden worden teken- overgedragen infecties een steeds groter probleem, ook voor honden. Merial introduceert met merilym 3 een nieuwe methode om honden te beschermen tegen de ziekte van Lyme.

Onder het knopje teken, vindt u meer informatie over de ziekte van Lyme.Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor deze inenting, kunt u contact opnemen met onze praktijk.Pas op voor de Berenklauw

07-05-2015

Wees alert op berenklauwen bij het uitlaten van je hond, dat kan veel problemen voorkomen. Het aantal berenklauwen neemt de laatste jaren in Nederland snel toe.
De berenklauw komt van nature in Nederland voor, namelijk de gewone berenklauw (Heracleum sphondylium). Maar sinds enige tijd is er uit het buitenland een tweede soort komen overwaaien: de reuzenberenklauw (Heracleum mategazzianum), die wel 2-4 meter hoog kan worden. Deze laatste verspreidt zich snel over ons land en is overal te vinden in bermen, braakliggende terreinen en
verwaarloosde tuinen. Beide soorten hebben giftig sap.

Het sap van de berenklauw bevat een stof (furocoumarine) die de huidcellen, die er mee in aanraking zijn gekomen ( meestal de neus door snuffelen ), gevoelig maakt voor zonlicht en andere UV-straling. De huidcellen sterven daardoor af, en dat veroorzaakt een ontstekingsreactie.

Er ontstaan rode vlekken, bulten, blaren en eventueel wonden.
Meestal is er geen jeuk.

Bij een berenklauw-ontsteking kun je het beste de huid zo goed mogelijk verzorgen met bv. een brandwondenzalf, en pijnstillers geven.( raadpleeg uw dierenarts voor medicatie en verzorgende middelen ).Wanneer uw hond gesnuffeld heeft aan een berenklauw, maar nog geen verschijnselen, dan kunt u hem het beste goed wassen met een hondenshampoo en een paar dagen zoveel mogelijk zonlicht vermijden.

 Gevaar van kantel/kiepramen voor poezen!

 

13-03-2015

Nu de temperatuur weer stijgt buiten, willen wij graag kattenbezitters waarschuwen voor het volgende.
Gisteren hadden wij de een zwaar gewonde kat in de opname, die vermoedelijk vastgezeten heeft in een kantelraam. Elk jaar overlijden er tientallen katten doordat zij klem zijn komen te zitten tussen een kantelraam.
Nieuwsgierige huiskatten proberen naar buiten te springen door een open tuimelraam, maar raken soms klem tussen het schuin staande raam en het kozijn. Doordat ze zich niet kunnen afzetten, kunnen ze geen kant op. Vaak vechten ze zich letterlijk dood om los te komen.
Adviezen: laat geen kantelraam openstaan wanneer u weg gaat in de ruimtes waar de kat zich bevindt, sommige dierenwinkels verkopen een soort vliegenhorren om de poezen tegen te houden. Wat ook kan: een kussen of een sok gevuld met zand bevestigen aan het raam. De kat kan daar zijn nagels in slaan om zich te bevrijden.
Wij wensen alle poezen en hun baasjes een zorgeloze zomer!

Carla, Milan, Anita, Maurice en José

Pas op met chocolade

De maanden van de chocolade breken weer aan. In chocolade zitten stoffen die giftig zijn voor hond en kat.
Katten zullen zich niet zo snel vergrijpen aan chocolade dan honden, maar ook voor hen is het erg schadelijk.

Hieronder kunt u lezen waarom chocolade gevaarlijk is en wat de gevolgen kunnen zijn:
Het gevaar voor uw hond hangt af van het soort chocolade, de grootte van de hond en de opgegeten hoeveelheid.

Het bestanddeel van chocolade dat giftig is voor honden wordt theobromine genoemd. Mensen kunnen theobromine gemakkelijk opnemen in hun stofwisseling. Bij honden en katten gaat dit veel langzamer. Hierdoor kan theobromine giftige waarden aannemen in het lichaam van uw huisdier.

Een grote hond kan, voordat hij ziek wordt, veel meer chocolade consumeren dan een kleine hond. Verder is het goed om te weten dat de verschillende soorten chocolade ook verschillende hoeveelheden theobromine bevatten. Cacao, extra pure en pure chocolade bevatten de grootste hoeveelheid theobromine, terwijl melkchocolade en witte chocolade het minste bevatten.

Een kleine hoeveelheid chocolade zal uw hond waarschijnlijk alleen maagklachten opleveren. Hij kan overgeven of diarree krijgen. Grote hoeveelheden hebben echter ernstigere gevolgen. Een grotere hoeveelheid theobromine kan spiertrillingen, aanvallen, een onregelmatige hartslag, interne bloedingen of een hartaanval veroorzaken. Eerste kenmerken zijn meestal een ernstige hyperactiviteit.

Maakt u zich geen zorgen als uw hond alleen een klein stukje chocolade of het laatste stuk van een reep heeft gegeten, aangezien dit niet genoeg theobromine bevat om hem ziek te maken. Als u echter een kleine hond heeft die een doos pralines heeft gegeten, dan moet u hem onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Wees ook voorzichtig met kleine hoeveelheden pure of bittere chocolade. Pure chocolade bevat een grote hoeveelheid theobromine, dus een kleine hoeveelheid kan een hond al vergiftigen.
Een voorbeeld: slechts 25 gram pure chocolade is al genoeg om een hond van 20 kilogram te vergiftigen.

Een theobrominevergiftiging kan doorgaans worden verholpen door de hond binnen twee uur na de inname te laten overgeven. Als u bang bent dat uw hond een grote hoeveelheid chocolade heeft gegeten, aarzel dan niet om uw dierenarts te bellen. Hoe eerder u belt, des te beter het is.
Als huismiddeltje werd vaak geadviseerd om zout op de achterkant van de tong van uw huisdier te leggen. Ook hier schuilen gevaren is, teveel zout is ook gevaarlijk. Wanneer u dit doet, mag het maar een zeer kleine hoeveelheid zout zijn ( afhankelijk van het gewicht van uw huisdier ). Beter is een injectie braak-opwekkend middel via uw dierenarts te halen.

Natuurlijk geldt hier: voorkomen is beter dan genezen! Maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje.

Wij wensen iedereen een gezellig sinterklaastijd!!

 

20-08-2014

Vanaf vandaag zijn wij gestart met een eigen webshop, genaamd:   

                  VETPET-SHOP                                                 

De webshop is te bereiken via deze vetpet-shop button die u op verschillende plaatsen op onze website aan zult treffen. Door op deze button te klikken, wordt u direct naar onze webshop gebracht.

U kunt in onze webshop op uw gemak thuis uw bestelling doen en direct veilig digitaal betalen. Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen te vinden.  

Het bestellen via de webshop levert u altijd korting op. Kiest u ervoor uw bestelling op de praktijk ( in Eindhoven ) te laten bezorgen, dan komen er geen verzendkosten bij en heeft u de maximale korting. U kunt uw bestelling dan op de praktijk in Eindhoven ophalen, in overleg kan dit ook in Veldhoven. Een bijkomend voordeel is dat u dan persoonlijk contact heeft en dus de mogelijkheid om uw eventuele vragen te stellen. Ook kunt u ervoor kiezen uw bestelling bij u thuis te laten bezorgen, dan komt er wel een klein bedrag aan verzendkosten bij.

Het assortiment aan dierenproducten, voeders e.d. is de laatste jaren zo uitgebreid geworden dat het ondoenlijk is alles van alle merken op voorraad te hebben. Via de webshop heeft u een keuze uit een zeer groot assortiment aan soorten en merken.  

Nog niet alles is verkrijgbaar, maar er wordt voortdurend hard gewerkt aan een uitbreiding van het assortiment. Mocht u bepaalde artikelen ( nog ) niet kunnen vinden, schroomt u niet en neem contact op met onze praktijk. Ook voor vragen kunt u ons altijd bellen en helpen wij u graag verder. 

Wij hopen dat onze webshop een welkome aanvulling is voor veel van onze klanten en ander geïnteresseerden.

Met vriendelijke groet,

Team Dierenkliniek Nossek en Verheijden.

20-06-2014

NoMyiasis Spray


Wanneer het warmer en vochtiger weer wordt, komt het regelmatig voor dat knaagdieren een made-infectie oplopen ( Myiasis ). Een made-infectie wordt veroorzaakt door de groene vleesvlieg.   

Deze komt af op de urine- of ontlastingsgeur van uw knaagdier. De vlieg legt dan de eitjes in de vacht van uw dier. Uit de eitjes kruipen maden. Deze maden voeden zich met vlees. Ze graven zich direct in de huid en spieren van het konijn. Dit veroorzaakt in korte tijd ontstekingen. Het konijn kan in shock raken en overlijden. Oude, dikkere en zieke knaagdieren lopen een hoger risico omdat zij hun vacht minder goed schoon kunnen houden.

Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen waarmee u de kans op besmetting voorkomt zoals:

 • Controleer de vacht dagelijks, natte plekken in de vacht zijn vaak een voorbode
 • Plaats een hor rondom het hok
 • Zorg voor droge bodembedekker en verwijder urine en ontlasting dagelijks
 • Verwijder klitten en houdt de vacht schoon.
 • Een zeer goed preventiemiddel is de NoMyiasis Spray. Deze spray zorgt ervoor dat de vliegen worden geweerd,  tevens doodt deze spray de larven die uit de eitjes komen die eventueel toch in de vacht zitten.

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer uw knaagdier toch maden heeft, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, of met de dienstdoende dierenarts. Het is zeer pijnlijk voor uw diertje en wanneer er niet heel snel ingegrepen wordt, vaak dodelijk.

ExternalVideoWidget