Bach Bloesemtherapie

Dr. Edward Bach ontwikkelde in de jaren '30 van de vorige eeuw, een nieuwe natuurlijke geneeswijze; namelijk een bloesemtherapie, die later ook naar hem genoemd werd. Zijn filosofie was: "zo lang de ziel, het lichaam en de geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte". 

Een lichaam kent 38 gemoedstoestanden. Deze kunnen uit balans raken. Hierdoor kunnen verstoringen optreden in gedrag of gezondheid.  

Bij elke gemoedstoestand hoort een bloesem. Er zijn daarom 38 enkelvoudige Bach Bloesemremedies en één samengestelde remedie namelijk de Rescue Remedy. De remedies bestaan uit natuurlijke ingrediënten, zoals extracten van bloemen, struiken, planten of bomen. Aangevuld met wat water en soms een hele kleine hoeveelheid brandy, vanwege de houdbaarheid.

Aan de hand van uw antwoorden op vragen, gesteld tijdens een persoonlijk gesprek over en met uw huisdier, wordt een remedie samengesteld. Er zijn namelijk wel 15 miljoen remedie combinaties mogelijk. De kunst is om precies de juiste combinatie te vinden voor uw dier. Vraagt u bij het maken van een afspraak voor Bach Bloesemtherapie naar dierenarts Carla Verheijden. 

Wij hebben zeer positieve ervaringen in de praktijk met Bach remedies bij de onder andere de volgende problemen:  

  • angst
  • (negatieve) aandacht vragen
  • dominantie
  • extreme reacties op prikkels
  • shock
  • niet alleen kunnen zijn

 

De behandelduur is sterk afhankelijk van de complexiteit van het probleem en de duur van het probleem. De remedies kunnen probleemloos gegeven worden naast homeopathische middelen en reguliere geneesmiddelen. Soms is naast Bach remedies, gedragstherapie aan te raden om vaak jarenlang, aangeleerd gedrag weer af te leren. Onze gedragsdeskundige Anita de Jong kan u hierin adviseren of behulpzaam zijn. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u dan adviseren welke therapie het meest geschikt is voor de aandoening van uw huisdier. 

 

 

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info