Homeopathie voor dieren

 

Steeds meer mensen kiezen voor een bepaalde vorm van natuurlijke geneeswijze. Soms alleen, soms als welkome aanvulling naast de reguliere methode. 

In de homeopathie stimuleer je, door het geven van het juiste homeopathische middel, het zelf genezend herstellend vermogen van het dier. Ieder organisme, mens of dier, wordt gezien als een samenhangend geheel en niet alleen een lichaamsdeel met klachten.

Er wordt dus op een holistische ( in het geheel, dus naar alle facetten) manier naar uw dier gekeken, dus niet alleen de lichamelijke klachten worden meegenomen maar ook het karakter van het dier, voedingsgewoontes, drinkgedrag, doorgemaakte ziektes en hoe het dier zich gedraagt, is bepalend bij de keuze van het homeopathische middel wat uiteindelijk voorgeschreven wordt aan uw dier.

Homeopathie is geschikt voor alle diersoorten en voor alle leeftijden.

Aard van de klachten waar we vaak goede ervaringen mee hebben:    

Acute klachten, hierbij kunt u denken aan: braken, oorontsteking, overgevoeligheidsreactie op de inenting, ontsteking aan de ogen, pijn in het algemeen.  

Chronische klachten: zoals bijv. wagenziekte, allergie, jeuk, chronische pijn, chronische diarree, schijnzwanger. Soms is een combinatie met reguliere behandeling noodzakelijk en kan homeopathie de bijwerkingen van dit middel verzachten. 

Psychische klachten: angst of gedragsveranderingen na bepaalde gebeurtenissen. Vaak hier ook in combinatie met bijv. gedragstherapeute of reguliere medicatie. 

Heeft u vragen omtrent homeopathie, of wilt u inlichtingen of een behandeling met homeopathie zinvol zou kunnen zijn in het specifieke geval van uw dier, dan kunt u dit het beste aangeven bij het maken van een afspraak. Dierenarts Carla Verheijden kan u deskundig adviseren en uw huisdier behandelen. 

Wanneer overgegaan wordt tot behandeling, zal u gevraagd worden een uitgebreid vragenformulier in te vullen, bij ons af te geven of door te mailen. Mochten er nog vragen van onze kant zijn, of er zijn meer gerichte vragen noodzakelijk, dan nemen wij contact met u op. 

Aan de hand van de door u gegeven antwoorden, gaat de dierenarts repertoriseren. Dat wil zeggen dat er een diagnose en bijhorend(e) homeopathische middel(en) gezocht worden die speciaal samengesteld zijn voor uw huisdier. Hier is wel enige tijd mee gemoeid en zal dus meestal enkele dagen duren. U wordt gebeld wanneer het middel samengesteld is. Nadien zal er nog contact zijn over het verloop van de klachten, zodat er nog eventueel aanpassingen gemaakt kunnen worden.  

Links in de balk of hier vindt u het vragenformulier. Dit hebben wij ingevuld nodig, om het juiste middel te bepalen wat uw huisdier nodig heeft. U kunt het formulier uitprinten, op een apart papier de vragen beantwoorden en afgeven op de praktijk, of beantwoorden via  ons e-mailadres: info@nossekverheijden.nl 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info