info@nossekverheijden.nl                                  

Noord Brabantlaan 80   5652 LE Eindhoven      telefoon: 040-2571517      Heuvel 16   5502 AK Veldhoven                                            

Fret  

Ook een fret kan in principe wel mee op vakantie, maar u moet zich een paar zaken van te voren goed afvragen.   

  •  Een fret kan slecht tegen de warmte. Een temperatuur boven de 28 graden Celsius, kan voor een fret zelfs dodelijk zijn.
  • Is uw Fret welkom op uw vakantiebestemming?
  • Als u de grens overgaat met uw fret, moet deze een Europees dierenpaspoort hebben, ingeënt zijn tegen Rabiës en voor sommige landen zelfs in quarantaine. Leest u dadelijk op onderstaande links de voorwaarden per land.
  • Fretten lopen snel vlooien en teken op als zij buiten komen, dus een goede preventie is erg belangrijk. ook raadzaam om alsnog een speciale tekentang mee te nemen. Vraagt u ons naar de juiste preventiemiddelen.
  • Gaat u met het vliegtuig, informeer dan tijdig de bepalingen van betreffende vliegtuigmaatschappij. Moet uw fret in het bagageruim, of mag hij in uw tas mee aan boord?
  • Zorgt u voor een ruime carrier. Vraag de nodige reisdocumenten op tijd aan.
  • Zorgt u dat uw fret gechipt is en een naamkaartje met adresgegevens erop bij zich draagt.
  • Ook wanneer uw fret met de auto of caravan mee reist, zorgt u dan voldoende ruimte in de carrier, voedsel en drinkwater.

Invoereisen huisdieren binnen Europa

Invoereisen huisdieren buiten Europa

Wanneer u besloten heeft dat u uw fret beter niet mee kunt nemen op vakantie, zijn er meerdere mogelijkheden. Allereerst is er misschien een mogelijkheid om uw fret onder te brengen bij familie of kennissen.  

Verder kunt u lid worden van een frettenvereniging. Frettenvereniging "prettig gestoord"  is bijvoorbeeld zo'n vereniging.  Wij hebben hier zelf geen ervaring mee, dus kijkt u goed rond, er zijn meerdere verenigingen. Wanneer u hiervan lid bent geworden, kunt u gebruik maken van een vakantie-bemiddelingslijst. Hier staan mensen op die ingeschreven staan om een fret van iemand anders tijdelijk op te vangen. Ook bestaan er speciale frettenpensions. Overlegt u bij alle soorten van opvang goed wat u verlangt omtrent de verzorging en laat uw contactgegevens achter voor geval van nood.

 

 

Milan Nossek, Carla Verheijden, Anita de Jong en José Dillen wensen u en uw Fret een hele fijne vakantie!