VacciCheck Titerbepaling 

 

Het principe van “baat het niet, dan schaadt het niet” gaat niet meer op als we het over vaccineren hebben. Er is grootschalig onderzoek gedaan naar vaccineren “op maat”. Daaruit is gebleken dat teveel aan vaccineren, schadelijk is voor de gezondheid van uw dier.

Dit heeft als resultaat opgeleverd dat na gedegen wetenschappelijk onderzoek een testkit op de markt is gekomen waarmee met behulp van een kleine hoeveelheid bloed, gecheckt kan worden voor welke ziektes er nog voldoende antilichamen ( titers ) in het bloed van uw huisdier aanwezig zijn. Onnodige vaccinaties kunnen op deze manier voorkomen worden.

Met behulp van VacciCheck testkit kan worden bepaald of uw dier nog voldoende anti-lichamen bezit, waardoor een vaccinatie voor die bepaalde ziekte op dat moment nog niet nodig is.  

Er zijn een paar vaccinaties waarvoor het niet zinvol is te titeren

  • De Lepto ( ziekte van Weil ), deze is namelijk altijd maar één jaar werkzaam
  • de Rabiës, omdat het er niet toe doet hoe lang deze precies werkzaam is. Deze vaccinatie is namelijk een wettelijke verplichting wanneer uw dier de grens overgaat.
  • Voor de Kennelhoest vaccinatie geldt hetzelfde. In de meeste gevallen eist een dierenpension of uitlaatservice dat uw dier hiertegen gevaccineerd is, niet langer dan een jaar geleden.
  • Omdat wij al, alleen de Lepto jaarlijks enten en de rest van de entstoffen die in de cocktail zitten, éénmaal in de drie jaar enten ( deze zijn aangetoond zeker drie jaar werkzaam), is het dus alleen zinvol de titerbepaling uit te voeren wanneer het weer tijd is voor de volledige cocktailenting.

Wanneer u hierin geïnteresseerd bent, neem gerust van te voren contact met ons op voordat u een afspraak maakt vóór de jaarlijkse vaccinatie. Wij kijken samen met u of het zinvol is de VacciCheck uit te voeren. De test is geschikt bij de vaccinaties van zowel katten als honden.

 

ExternalVideoWidget

 

01-11-2020


Titer- rapidtest, vaccineren op maat

Omdat wij sinds kort gebruik zijn gaan maken van de titer-rapidtest, kunt u vanaf heden, ten alle tijden een afspraak laten maken om te titeren. Verder verandert er voor u niks bij deze nieuwste vorm van titeren.

Voor meer informatie of behoefte aan uitleg, kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.E-mailen
Bellen
Map
Info