HPM concept


Het produktieproces


 Het productieproces van de Virbac voeding is uniek met als doel om zo goed mogelijk de eigenschappen van de ingrediënten te waarborgen, met behoudt van de gezondheidsaspecten van de producten.


 

De productie van onze voeding vindt in meerdere fases plaats op een wijze dat iedere categorie ingrediënten een specifieke bereiding ondergaat.

 


De granen worden op hoge temperatuur gebakken en pregelatiniseerd om een optimale verteerbaarheid van het zetmeel te verkrijgen.

 

Het vlees wordt op een gemiddelde temperatuur bereid om zodoende de temperatuurgevoelige aminozuren te beschermen.

 


 

Vervolgens worden de verschillende ingrediënten koud met elkaar gemengd.

 


 

De vetbestanddelen hebben een smaakversterkend karakter. We hebben gekozen om deze vetten, afkomstig van eenden of reuzel, aan het einde van het productieproces toe te voegen. Dit proces vindt onder koude omstandigheden plaats om zodoende de eigenschappen van de vetten te beschermen en oxidatie te voorkomen.

 


 

De gezondheidsbestanddelen en de vitaminen kunnen dan ook tijdens de bereiding verloren gaan omdat uiteindelijk aan het eind van het productieproces  deze weer koud aan het eindproduct worden toegevoegd, om zodoende de effectiviteit van het voer te behouden.

 


Een zeer selectieve keuze van gebruikte grondstoffen in combinatie met een optimaal productieproces maakt dat onze voeding een verteerbaarheid heeft van meer dan 90%. Voor u betekent het;
verstrekken van kleinere porties (meer economisch)

 

een uitstekende opname en verteerbaarheid
een stevige ontlasting met minder geur en een kleiner volume

 


 

Virbac voeding wordt in onze fabrieken in Vauvert bereid onder de kwaliteitsnormen:

ISO 9001 versie2008,

HACCP

 

 

Het is het specifieke  productieproces wat de bijzondere  smaak en vorm aan de brok geeft en wat door steeds meer dierenartsen en eigenaren van honden en katten ontdekt en op prijs gesteld wordt.

 


Virbac beschikt over twee verschillende lijnen voeding voor zowel kat als hond.

Namelijk;

  • Gezondheidsvoeding kat
  • Dieetvoeding kat
  • Gezondheidsvoeding hond
  • Dieetvoeding hond


Binnen de gezondheidsvoeding wordt er weer onderscheid gemaakt tussen:

  • Baby-Junior-adult en senior
  • Neutered ( gesteriliseerd/gecastreerd) en intact
  • de grootte van het ras

Voor elk van deze verschillende type huisdier is een aangepaste voeding. Wij geven u graag advies welke voeding het beste past bij uw hond.

Meer dan alleen een onderhoudsvoeding

De juiste balans in voeding ondersteunt een goede conditie van uw hond of kat.

Elk HPM product heeft een verschillende samenstelling, aangepast aan de specifieke conditie (gesteriliseerd of intact), gevoeligheden, leeftijd en activiteit van uw kat of hond.

Dankzij het nutritionele profiel ( laag koolhydtaat-hoog eiwit) en de nauwkeurige selectie van functionele ingrediënten, biedt HPM voeding van Virbac veel gezondheidsvoordelen.  Het biedt een breed spectrum aan gezondheidsvoordelen die een betere bescherming van de conditie en de gezondheid ondersteunen.


Van nature zeer smakelijk

Door de formulering, die een hoog gehalte dierlijke eiwitten bevat, vinden honden en katten het van nature zeer smakelijk. Varkensvlees en gevogelte zijn de hoofdingrediënten van alle Veterinary HPM producten.

 

 

Voor het complete assortiment klik op hiernaast afgebeeld HPM logo. Er wordt onderscheid gemaakt tussen gezondheidsvoeding en therapeutische voeding (voeding bij speciale aandoeningen). Klik vervolgens op vergroten. Met het pijltje naast de foto kunt u bladeren door het assortiment, met vergrootglaasje kunt u de tekst vergroten. Voor advies, helpen wij u ook graag verder.


Smaakgarantie

Omdat de voeding zeer smakelijk is, kunt u erop vertrouwen dat het dier probleemloos de juiste hoeveelheid zal opnemen.

Indien de voeding, ook na een geleidelijke overgang, niet wordt geaccepteerd, wordt het volledige aanschafbedrag, na retourbezorging van het restant van de aangebroken verpakking bij de praktijk, rechtstreeks aan u gecrediteerd.

Spaarsysteem

Virbac hanteert een zeer interessant spaarsysteem. Wanneer u de eerste zak van een bepaalde soort voeding geprobeerd heeft, kunt u bij aanschaf van de volgende zak een 50% kortingsbon (die u van ons bij de eerste zak meekrijgt) bij ons inleveren. De tweede zak krijgt u dan voor de helft van de prijs mee bij ons.
Daarnaast kunt u al meteen bij de eerste zak beginnen met het sparen van zegels die u op de zak kunt vinden. Wanneer u zes zegels op de daarvoor bestemde kaart heeft geplakt en bij ons inlevert, krijgt u de zevende zak gratis mee.
De 50% kortingsbon geldt alleen voor de normale gezondheidsvoeding. De zegelactie ( bij volle spaarkaart met 6 zegels, een zak gratis ) geldt zowel voor de normale voeding als de dieetvoeders.

Gezondheidsvoeding Kat  


                    


                                                         

                              Gezondheidsvoeding hond          
Therapeutische voeding kat


Therapeutische voeding hondE-mailen
Bellen
Map
Info