info@nossekverheijden.nl                                  

Noord Brabantlaan 80   5652 LE Eindhoven      telefoon: 040-2571517      Heuvel 16   5502 AK Veldhoven                                            

.

Virbac hond

Elke hond - ook die van u - is een carnivoor, die voeding nodig heeft die aansluit bij zijn of haar instinct en behoefte.

Wist u dat een groot percentage van de hondenvoedingen toch een plantaardig ingrediënt als hoofdingrediënt heeft?


Al 30 generaties carnivoor

De hond (Canis lupus familiaris) is een gedomesticeerde ondersoort van de wolf. De hond is een roofdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae). De hond komt op alle continenten voor, meestal in gezelschap van de mens.

Afstamming

De wolf (Canis lupus) is de voorvader van de hond. De grijze wolf komt, althans kwam, over een groot verspreidingsgebied voor in de Verenigde Staten van Amerika, Europa en Azië.

Domesticatie

Het meest recente onderzoek toont aan dat de domesticatie van de hond al heeft plaats gevonden in het Verre Oosten zo'n 14.000 à 15.000 jaar geleden. De vraag is hoe en waarom de wolf tot huishond werd (Canis lupus familiaris). In de late laatste ijstijd veranderden de leefomstandigheden van de mens. De dominante bestaanswijze veranderde van nomade in boer. Mensen bleven lange tijd op dezelfde.

Rond 8000 voor het begin van onze jaartelling pasten de voorouders van de hond hun voedingspatroon en spijsvertering aan aan het grotere aanbod zetmeel uit de eerste menselijke landbouw. Dat maakt de hond het oudste gedomesticeerde huisdier.


Beschikbare voedingen voor de hond:

Allereerst is de voeding verdeeld in:

1. Gezondheidsvoeding

2. Therapeutische (dieet) voeding


1. Gezondheidsvoeding.

Het assortiment gezondheidsvoeding voor de hond is gebaseerd op een hoog eiwit- en laag koolhydraatgehalte. Onder supervisie van dierenartsen en farmaceutische deskundigen is de juiste balans tussen de voedingsmiddelen aangepast aan de leeftijd/activiteit/intact of niet en gevoeligheid.

De gezondheidsvoeding is weer onderverdeeld in:

 • Dog Small & Toy ( kleine rassen)
 • Dog Large & Medium ( medium en grote rassen)
 • Neutered Dog (gesteriliseerde/gecastreerde honden)

Vervolgens zijn de Dog small & Toy en de Dog Medium & Large weer onderverdeeld aan de hand van de leeftijd van de hond.

 • Baby
 • Junior
 • Adult
 • Senior

De Neutered Dog kent alleen een Adult en Senior variant. ( pups zijn nog niet gesteriliseerd of gecastreerd )

2.  Therapeutische ( dieet ) voeding

Voor de hond kent Virbac de volgende dieetvoedingen:

 • Dermato; als ondersteuning van de huidfunctie bij huidaandoeningen en overmatige haaruitval
 • Gastro; lichtverteerbare voeding. Aanbevolen bij Gastro-intestinale stoornissen, of herstel.    
 • Joint; helpt het gewrichtskraakbeen te beschermen en herstellen, bestrijdt de pijn als gevolg van gewrichtsontsteking. Helpt tevens het gewicht te controleren. Overgewicht is nadeling bij gewrichtsproblemen.
 • Kidney; Ondersteuning van de nierfunctie bij nierinsufficiëntie, tevens aanbevolen bij leverafwijkingen. Zeer smakelijk
 • Urology; Oplossen van struvietstenen, vermindering van herhaalde struvietsteenvorming, vermindering van herhaalde oxalaatsteenvorming, vermindering ontsteking van de onderste urinewegen. Tevens helpt het om het gewicht van uw hond onder controle te houden. Overgewicht geeft verhoogd risico op problemen aan de urinewegen.
 • Weight; is ontwikkeld om gewichtsverlies te bevorderen met behoud van de spiermassa. Om het gewichtsverliesprogramma te blijven volhouden is deze voeding voldoende verzadigend en smakelijk. De Weight range Dog ondersteunt ook de gewrichten die lijden onder het overgewicht.