Virbac kat

Elke kat, is een carnivoor (vleeseter), die voeding nodig heeft die aansluit bij zijn of haar instinct en hun natuurlijke behoefte aan bepaalde voedingsstoffen.

Wist u dat toch nog 46% van de voedingen voor een volwassen kat een plantaardig ingrediënt als als hoofdingrediënt heeft?

De geschiedenis van de huiskat

Al 30.000 generaties carnivoor

De oudste vondst van een gedomesticeerde kat is in een graf in Cyprus van circa 9500 jaar geleden. De katten die op dit eiland voorkwamen, waren per boot meegenomen vanuit Klein-Azië door immigranten die al katten als huisdier hadden.

Afstamming

Vergelijkend bottenonderzoek heeft uitgewezen dat de huiskat afstamt van een mix van tenminste drie verschillende onderling verwante wilde kattensoorten, de Afrikaanse wilde kat (Felis silvestris libyca), de woestijnkat (Felis margarita) en de moeraskat (Felis chaus). Vanuit Klein-Azië werd de kat al heel vroeg meegenomen door reizigers en emigranten naar Europa en dieper Azië in.

Domesticatie

Zevenduizend jaar geleden begonnen kleine wilde katten in Klein-Azië zich rondom graanopslagplaatsen op te houden vanwege de aanwezigheid van kleine prooidieren (muizen en ratten). De kittens werden naar binnen gebracht en tam gemaakt en langzamerhand ontstond hieruit de gedomesticeerde kat.


Beschikbare voedingen voor de kat

Allereerst is de voeding verdeeld in:

1. Gezondheidsvoeding

2. Therapeutische (dieet) voeding


1. Gezondheidsvoeding

Het assortiment gezondheidsvoeding voor kat is gebaseerd op een laag koolhydraat - hoog eiwit gehalte.
De hoeveelheid zetmeel en koolhydraten is verlaagd en vervangen door een hoog gehalte aan dierlijk eiwit om zo nauwkeurig mogelijk aan te sluiten bij de behoefte van een carnivoor. Veterinary HPM bevat tevens een nauwkeurige selectie van functionele ingrediënten ter ondersteuning van een goede conditie en gezondheid.

De voeding heet Neutered Cat en is verder onderverdeeld in:

  • Baby  (kittens)
  • junior  (de jonge kat)
  • Adult  (volwassen kat)
  • Adult with Salmon  (Volwassen kat)
  • Senior (oudere kat)2. Therapeutische (dieet) voeding

Virbac heeft ook een assortiment voedingen ontwikkeld voor katten met bepaalde gezondheidsproblemen, waarop voeding een bewezen positieve invloed heeft. In de voedingen worden actieve bestanddelen gebruikt die de behandeling van de aandoening ondersteunen.

Het combineren van diergeneesmiddelen met de therapeutische Veterinary HPM voeding leidt tot de beste resultaten doordat ze elkaars werking versterken.

De volgende vijf therapeutische voedingen zijn beschikbaar:

  • Dermato; ondersteuning van de huidfunctie bij huidaandoeningen en overmatig haaruitval
  • Gastro; gastro-intestinale (maag-darm) stoornissen
  • Kidney; ondersteuning van de nierfunctie bij chronische of acute nierinsufficiëntie.
  • Urology; helpt struvietstenen op te lossen en te voorkomen en ter ondersteuning bij blaasontsteking.
  • Weight; helpt mee gewicht te verliezen, met behoud van spiermassa.

.

E-mailen
Bellen
Map
Info